Povodeň tábořiště kuchyně webVážení rodiče, milí přátelé skautingu.

My, kteří žijeme na kopci, máme v současné době jen zprostředkované informace a zkušenosti se záplavami a povodní – snad kromě našich hasičů, kteří jsou v jednom kole a jezdí pomáhat tam, kde je to potřeba. Voda nás tedy přímo neohrožuje, ale přesto škodí – i nám.

Minulý týden se mj. rozvodnila Výrovka neboli Vavřinecký potok a způsobila škody na tábořišti, kde i letos plánujeme letní tábor. Voda zatopila celé tábořiště – zaplavila studnu, vyvrátila pár laviček v jídelně, zbortila polici/stůl na výdej jídla v kuchyni a nějaký kmen úplně zlikvidoval jednu latrínu. Krátkou zprávu o mé návštěvě tábořiště si můžete přečíst a prohlédnout pár fotek na našem webu www.skaut-kostelec.cz .

Havrani z Kolína, majitelé tábořiště už začali s nápravou věcí a uskutečnili tam již několik brigád rodičů a přátel. Další brigáda se uskuteční tuto sobotu. Bylo by velmi žádoucí a slušné, abychom také přiložili ruku k dílu a pomohli s nápravou poškozených zařízení a se stavbou nové příjezdové cesty.

Situace se po povodni velmi změnila. Oregon se rozhodl, že závorami uzavře příjezdové cesty, které jsme dosud používali. Oni mají pronajaté ty louky a po povodních již investovali, nebo objednali úpravu cest za více jak 200 000 Kč.

Havrani, naproti tomu berou tento stav jako příležitost soustředit se na úpravu cesty přes  Barchovice – přes pole a les až na louku k táboru. Vyžaduje to jisté jednání s majiteli okolních polí a lesů a úpravu trasy; příjezd by pak měl být (terénním autem nebo traktorem) až k tábořišti.

Prosím vás tedy, vážení rodiče našich členů a vážení přátelé skautingu, abyste zvážili možnost zúčastnit se tuto sobotu, 15. 06. brigády na tábořišti v Barchovicích. Pokud se rozhodnete pomoci a pojedete, rozhodně se nepokoušejte přijet k táboru známou cestou přes louky – tak jak dosud děti nastupovaly na tábor. Buďto zaparkujte v Barchovicích na návsi (poblíž Obecního úřadu) a cestou kolem statku (alejí dubů) a dále polní cestou dojděte na louku, kde budeme tábořit, nebo – pokud byst chtěli jít podél potoka – musíte zaparkovat někde poblíž asfaltky (na skládce dřeva nebo na krajnici) a dojít po modré značce na tábořiště. Lávka přes potok u tábora je již použitelná … J

Já se, bohužel, nemohu této sobotní (ani případné nedělní) brigády zúčastnit, jsem mimo město. Pokud byste se rozhodli, že pomůžete, spojte se prosím s odpovědným činovníkem Havranů, kterým je vůdce oddílu Mirek Zoubek (miroslav.zoubek@gmail.com;  další informace – viz přiložený text), nebo se spojte s Důlkem – správcem tábořiště (kolkic@seznam.cz).

Pokud byste chtěli o brigádě hovořit se mnou, jsme k dispozici na telefonu 602 641 063 nebo na mailu silvia@iol.cz.

Děkuji vám za pomoc.

Srdečně všechny zdravím.

Karel Michalik – Orel

Info od Havranů Dopis rodičům – tábořiště

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *