Hvězdná výprava Vlčat

V pátek 11.10.2024 navečer jsme společně s vlčaty vyrazili autobusem z Jevan do Stříbrné Skalice. Odtud jsme se vydali po žluté pěšky přes kopec směrem na Cikánské údolí. Některá vlčata již cestu znali z minulého roku a tak vedli ty ostatní. Po pár kilometrech si jedno z vlčat začalo stěžovat že je to daleko a zůstalo pozadu, né však na dlouho, protože najednou sebralo druhý dech a podařilo se mu vedoucí skupinu doběhnout.

To už se ale setmělo a od cíle jsme byli pár set metrů. U příchodu do srubu nás už vítal Dandý, který v předstihu srub vyhřát na krásnou saunovací teplotu. Při nošení proviantu z přistaveného pohotovostního vozu se ukázalo spousta světlušek rozesetých na listech bršlice. Po nanošení proviantu na zápraží srubu jsme usedli rovnou k večeři a poté zapařili nejakčnější hru z akčních karetních her – pexeso hradů a zámků, a ve druhém kole pro změnu pexeso s houbami. Co jsme zatím nevěděli, že houbí pexeso nám přijde druhý den velmi vhod.

V sobotu ráno jsme se nacpali vánočkou a mazali přes les do Chocerad. Cestou jsme díky houbímu pexesu poznávali muchomůrky, václavky, bedly a tak. V Choceradech jsme vyhledali místní raritu – bludiště, kde se údajně několik neskautských dětí již ztratilo, a to zejména kvůli tomu, že nebyli trénovaní v orientaci v přírodě, tak jako my. Proto jsme si mohli dovolit nejen procházet bludištěm jen tak bez mapy, ale dokonce uspořádat bludištní závody s následujícími výsledky:
Kíťa – 33:22
Olík: 34:55
Štěpán: 45:22
Honzík: 52:34

Tímto děkujeme majitelům bludiště za možnost užít si zde příjemné chvíle.

Když už jsme bloudění měli dost, tak jsme se přesunuli vyzkoušet atrakce místního oranžového hřiště, kde jsme si dali svačinu a po chvíli lezení, ježdění, házení atp. se vydali opět přes les na cestu do srubu.

Po příchodu na srub některá vlčata začali připravovat oběd a jiná se věnovala řezání prken na tvorbu krmítka pro ptáčky.
Oběd jsme stihli, ale krmítko budeme muset stlouci až na některé z dalších schůzek, protože jsme museli upalovat na autobus do Skalice.

Těšíme se na další výpravu do údolí duchů!